SoftBalance - a gyógyszertár könyvelő szoftver

(gyógyszertár könyvelése, sokszámlás bank könyvelése)

(esettanulmány)

 

 

A napokban egy váci könyvelő hölgy azzal a problémával keresett meg bennünket, hogy ők egy olyan gyógyszertár könyvelést is végeznek, ahol ugyan csak néhány nagy beszállító van, de azoknak nem ritka egyidőben a többszáz nyitott (még fizetetlen) számlájuk. A gyógyszertár jellemzően ezeknek a szállítóknak 50-70 számláját fizeti egyben 2-3 naponként – főként bankon keresztül. A banki kivonaton csak egy utalt összeg jelenik meg a szállító részére, de egy mellékletből lehet tudni, hogy mely számlák és összegek kerültek utalásra.

Ezt az esetet a hölgy a jelenlegi könyvelő szoftverével szinte képtelen lekezelni, mert ezen szállítóknak a részletes számlatartozását a könyvelő programja kb. 2 perc alatt tölti be és egyszerre mindig csak 1-1 számlát tud lekönyvelni, kifizetetté tenni. Igy a fenti példa szerinti  50-70 számlakifizetést mintegy 2 - 3 óra hosszatt tudja csak könyvelni.

Az interneten próbált olyan gyógyszertár könyvelő szoftvert keresni, amely ezt a problémát hatékonyan megoldja, de a néhány kisérlete nem járt sikerrel. Végül egy ismerős könyvelő hölgy (Salamon Győzőné – 209-734-432) ajánlotta a mi SoftBalance könyvelő rendszerünket, mert ő már két éve használja patika könyvelésre is,  megelégedéssel.

A fenti esetet a szoftverünkkel mi is kipróbáltuk. Tudtuk, hogy ez nem lehet probléma, hiszen sok éve foglalkozunk kiskereskedelmi könyvelési területtel – könyvelés és szoftverfejlesztés -, ahol egy könyvelt cégben nem ritka a 4 – 12 élelmiszerbolt sem – rengeteg számlával és ott is előfordul, hogy egy-egy partnernek egyidejűleg többszáz számlája fizetetlen. (Itt a manuális adatrögzítés helyett nagyrészt külső szoftverektől adatátvételekkel és automatikus számlakönyvelésekkel dolgoznak és a napi többszáz számla utalását is a könyvelő programból állítják össze pár perc alatt! Ezek az adatkapcsolatok szintén a Softeverest Bt. szoftverei). A könyvelő szoftverben megoldott az automatizálható (pl. áru könyvelés ugyanarra a főkönyvi számra), FŐKÖNYVI SZÁM VÁLASZTÁSOK NÉLKÜLI SZÁMLAKÖNYVELÉS is. 

Az alábbi képekkel szemléltetjük azt, hogy bank könyvelése során egy 6 élelmiszerboltos Kft-ben a legfőbb beszállító (CBA nagyker. raktár) részére sok (50-60) számlát fizetünk ki bankon keresztül. A program futtatási Kft. környezetében  2010. 01 - 09. hónapban mintegy 27.000 könyvelt naplószám, ebből kb. 600 szállító 18.000 könyvelt szállítói számlája található. (A teljes adatbázis ennél lényegesen nagyobb – kb. 35 közért és egy havi 2.500 számlaszámú nagyker (stb.) 1,5 éves anyaga található itt egyben).

Látható, hogy a szállítónak jelenleg 1618 db számlával tartozik a könyvelt cég (a számla-lista bal felső sarka). A számlák egy része jóváírás, melyek az utalt értéket csökkentik. A szállító 1618 soros tartozási listája mintegy 2-3 mp alatt a képernyőre került (tehát nem kb. 2 perc alatt, mint a váci könyvelő szoftverében). Megjegyezzük, hogy a  próbához használt számítógép egy 5 éves notebook volt (1,8 GHz, 1,5 Mbyte RAM).  Itt rövid idő alatt ki lehet jelölni EGYBEN a szükséges (pl. 50-60 db) számlákat (számlaszám sorrendes a lista – gyorskereséssel). Az egyben kijelölhető számlák között lehetnek jóváírások is és akár beruházási vagy vevői számlák is (kompenzálás). Természetesen a számlák részfizetettek is lehetnek és a többszörös kifizetés (dupla utalás) is lekezelhető ugyanitt. Ha nem lenne a keresett számla a hátralékos listában, bank könyveléskor is felvehető a számlaszám az utalt értékkel.

A bank könyvelése során a számlák kijelölésekor látható a pénzmozgás összesen és a várható banki zárókészlet (miután majd lekönyveljük az anyagot).

 

A második jpg a tárolást szemlélteti a kiadott 1 db. banki naplószámmal (több banknapló került használatra a több banki egyszámlaszám miatt). A szállítói számlák és jóváírások mellett látható a bankra lekönyvelt érték is. A tárolásnak gyakorlatilag nincs ideje, tehát a közel 60 számla kifizetésének lekezelése csak pár percet vesz igénybe. Egy banki naplószámon egy partnernek akár 200-230  számlája is kifizetésre (kompenzálásra) kerülhet.

 

A harmadik jpg-n a tárolás egyik visszaellenőrzése látható. A naplós lekérdezés mutatja a kiadott naplószámon kiejtett számlákat (jóváírásokat) számlánként és a banki mozgást is. (A lekérdezés egyben alkalmas az adatok módosítására, törlésére is és pl. itt lehet bizonylatszámokra keresni.)  A folyószámlán és főkönyvben (és egyéb lekérdezésekben) természetesen rögtön látható a lekönyvelt bank eredménye.

 

Amennyiben Önnek vagy ismeretségének a példához hasonló problémája van és hatékony gyógyszertár könyvelő szoftvert keres (sokszámlás bank könyvelése), a SoftBalance könyvelő szoftverünkkel megoldjuk azt!

Küldje tovább ezt az elérhetőséget: http://www.softeverest.com/gyogyszertarkonyveles.htm


Javasoljuk Önnek a szoftverbemutató lehetőséget (amely történhet az Önök irodájában is, vagy előre egyeztetett időpontban Budapest, VIII. Futó u. 8. alatt), ahol a kért részletességgel, soktételes, többcéges környezetben néznénk végig a rendszer különféle funkcióit. A szoftver hálózatban is ki lehet próbálni, azaz több gépről egyidőben pl. ugyanazt a céget könyvelnénk problémamentesen. A szoftvert mindig a legaktuálisabb programverzióval mutatjuk be, kiemeljük a rendszer különös előnyeit és a kezelés egyszerűségét is így tudjuk leginkább szemléltetni, stb.

 


        Érdeklődni:
 
  
                                          Földvári Ferenc            
                             Softeverest Számítástechnikai Bt.

                           2000 Szentendre, Fehérvíz u. 24., 1082 Budapest, VIII. Futó u. 8.       
                                tel:    06 309 340 665
                                e-mail: 
everest091@gmail.com 

 
web: www.softeverest.com/softbalance.htm      - általános leírás és jpg-k

Automatikus számlakönyvelés, banki utalások a könyvelésből, bank automatikus könyvelése   www.softeverest.com/kiskereskedelmi.htm  

 

patika könyvelése, gyógyszertár könyvelés, gyógyszertár könyvelő szoftver, pénzforgalmi ÁFA kezelése , könyvelő szoftver     , tételes ÁFA bevallás, 65M tételes ÁFA bevallás