SoftBalance könyvelő program - Softeverest Számítástechnikai Bt. Szentendre, tel.: 06-30-9340-665, mail.: everest091@gmail.com

ha már elege van a kezelhetetlen, átláthatatlan könyvelő programokból

* Neves, több milliárd Ft forgalmú cégek sok éve kedvelt, elismert kettős könyvelő szoftvere *

Az évi pár száz bizonylatos legkisebb cégtől az évi százezres bizonylatú legnagyobb cégig minden vállalkozás ügyvitelére használható.

 

 
*** AKCIÓ *** -  a szoftver kiegészítéseit visszavonásig az alapárainkhoz képest MOST 50%-os kedvezménnyel kínáljuk!  Click ide!

 

A SoftBalance könyvelő program (NAV online számla átvétel, bank beolvasás, házipénztár, tárgyi eszköz kezelés, deviza kezelés, pénzügyi levelezések, másodlagos könyvelés...) sokéves könyvelési gyakorlat alapján fejlesztett Windows-os hálózatos vagy egy gépes telepítésű kettős könyvelő program. Igény szerint speciális továbbfejlesztéssel (pl. adatátvételek).

Automatikus könyvelés NAV számla átvétellel (NAV online számla import), kapcsolódás a NAV Online Számla rendszerhez, könyvelés felajánlott (de módosítható) főkönyvi számok szerint.

Könyvvizsgálói adatexport! A könyvelő programba beépített NAV által javasolt Audit XML funkcióval a szoftverrel XML file készíthető a könyvvizsgálat megkönnyítéséhez - könyvvizsgálói xml.

Ingyenes távoli telepítés, ingyenes betanítás, akár - több alkalmas is a Softeverest Bt. telefonköltségén, a későbbiekben is ingyenes segítéssel.

 


 • könyvelőprogramba beépített házipénztár (többféle, választható pénztárkezelés), valutapénztár,

 • beépített tárgyi eszköz kezelés a könyvelt, aktiválásra váró tételekből indítva,

 • devizás folyószámla vezetés, árfolyamdifferencia számítás és könyvelés (FIFO-s is),

 • napi MNB árfolyamok automatikus betöltése a könyvelő programba (interneten keresztül) és kezelése a könyvelések során,

 • automatikus 65-ös ÁFA kód kiadás a számlák könyvelésekor,

 • adószám ellenőrzés (a partner karbantartás során a NAV Online Rendszerből az adószám 1-8 karaktere alapján) kiírásra kerül a vevő/szállító neve és címe),

 • NAV online számla import a NAV Online Számla rendszerből automatizált könyvelés (a szállítói és a vevői számlákra is, kp-s esetben házipénztárra is),

 • NAV által javasolt Audit XML program funkció a könyvvizsgálat megkönnyítéséhez - könyvvizsgálói xml,

 • a könyvelő program az alábontásra (főkönyvi szám plusz egy újabb dimenzió) könyvelést is támogatja (pl. üzemanyag ktg. járművenként, árbevétel boltonként, stb.),

 • 65M tételes ÁFA bevallás feladás a könyvelő programból (65A bevallás feladással együtt), sok éve használják!,

 • számviteli és ÁFA szerinti teljesítési dátumok kezelése - hónapok és évek közötti megfelelő ÁFA kezelés, minimális elhatárolás könyveléssel.

 • fordított ÁFA VTSZ-es és mennyiségi kezelése 65-ös feladással,

 • pénzforgalmi ÁFA kezelés (az ÁFA a kifizetések arányában kerül a bevallásba),

 • kiemelt bank-könyvelési funkciók sok nyitott számlás esetre is - egy banki naplószámon egy partnernek akár 250 számlája (vevő, szállító, túlfizetés, stb.) is kezelhető egyszerre,

 • bank beolvasása terminálos rendszerből (jelenleg OTP ELECTRA import, KHB import és OTP Direkt csv import, de bármely bank anyagához rövid időn belül kifejlesztjük a funkciót), a szállítói / vevői számlák nagy pontosságú felismerésével, automatikus számlakifizetés és egyéb banki mozgások automatizált könyvelésével. A módszerrel a bank 90-95%-ban (akár több száz tétel) 1-2 gombnyomásra csoportosan könyvelhető. A szoftver a vevő-szállító közti többszámlás kompenzációkat is automatikusan felismeri és könyveli.

 • számla kompenzálások akár több cég között is (kb. 250 számla kompenzálható egy könyveléssel),

 • paraméteres lekérdezés, keresés megjegyzés- és számlaszám részletre, ellenőrző futtatások (pl. adóalap - ÁFA),

 • könyvelő programba beépített pénzügyi funkciók - korosító lista, fizetési felszólítás a gyors pénzbeszedéshez, egyenlegközlő,

 • automatikus nyitási funkciók (pl. a folyószámlák külön is nyithatók akár január elején),

 • főkönyvi szám választás NÉLKÜLI gyors könyvelés az azonos módon könyvelendő számlákra, akár 5 -7 számla könyvelése percenként,

 • egér nélküli rendkívül gyors könyvelés, kiváló és könnyű javítási, módosítási lehetőségek,

 • bizonylat "klónozás" - pl. a havi azonos bérkönyvelés egyszerüsítésére,

 • a könyvelő programba akár évi 100.000-res könyvelési tételszámok kezelése is lehetséges cégenként,

 • másodlagos könyvelés - opcionális,

 • a könyvelő programjaink Microsoft SQL-Servert használnak a biztonságos adattárolás miatt.


Kezelje pénzügyeit a naprakészen vezetett könyvelő programból, utaljon a könyveléséből, csak egy nyilvántartást vezessen!

 • banki adatátadás (szállítói számlák utalásra adása a könyvelő programból - többféle bank felé),

 • bank beolvasás terminálos rendszerből (bank importálás, bank könyvelés),

 • NAV online számla import a NAV Online Számla rendszerből nagyrészt automatizált könyveléssel, a kp-s tételek házipénztárra és külön pénztár naplóra könyvelhetők, 

 • számlaadatok átvétele a könyvelési programba, - pl. Szamlazz.HU szoftverből számla átvétel,

 • pénztárgépes árbevétel kezelése automatikus házipénztár vezetéssel és azonnali könyveléssel,

 • saját SZÁMLÁZÓ szoftver - SB_SZÁMLA - azonnali könyveléssel, NAV feladással,

 • a könyvelő program a saját fejlesztésű LIKVIDÁCIÓS rendszerrel összekapcsolható (számlaátvétel).


NAV Online rendszerből számla beolvasás a könyvelő programba, bank könyvelés, folyószámla, főkönyvi kivonat


Logikus, átlátható könyvelő program felépítés, akasztófás könyvelési tétel megmutatás a könyvelések során és a lekérdezéseknél, könnyű javítási lehetőségek. Hálózatos könyvelő program telepítés esetén akár 2 --- 20 .. db számítógéppel is lehet dolgozni egy könyvelési környezetben, egy cég vagy sok cég könyvelésében, egyidőben több munkahelyről - probléma nélkül.

Az SB-Számla számlázó szoftverünk által kiállított számlák azonnal lekönyvelődnek a SoftBalance könyvelő programba, és a számlázó programunk a NAV Online adatszolgáltatási kötelezettségnek is eleget tesz, 2018.07.01-től az elkészült számlák azonnal, automatikusan továbbítódnak a NAV-hoz. Számlázó szoftverünkkel Ön akár korlátlan cég nevében számlázhat (ÖNSZÁMLÁZÁS, MEGBÍZOTT SZÁMLAKIBOCSÁTÁS). Új árakkal!

A könyvelő program XX65M feladása a legnagyobb cégeinknél 2020.07. hónaptól soktételes környezetben is nagy segítség (pl. Szilvási és Társa Kft. kb. 380 szállító, mintegy 1.500 számla/hó, több oldalas feladásokkal, meglehetősen sok korrekciós tétellel).  XX65M tételes ÁFA bevallás ITT.

Vállaljuk: ÁNYK-ba beolvasható XX65M tételes ÁFA bevallás elkészítését saját szoftverrel EXCEL (csv) input alapján - részletesen ITT:

 

Készítette

Softeverest Számítástechnikai Bt.
2000 Szentendre, Fehérvíz utca 24.
1082 Budapest, Futó u. 8. 
Tel.: (+36) 309-340-665 - Földvári Ferenc
Email: everest091@gmail.com
NAV számla beolvasás

NAV online számla import és gyors, automatizált könyvelés (2021-es NAV Online 3.0-ás verzióhoz kapcsolódással). Könyvelés NAV számla beolvasással - kp-s esetben házipénztár kezeléssel is -  a könyvelő programba beépítve(kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

A NAV Online Számla rendszerből dátumtartományra történik a számlák XML-es adatátvétele. A beolvasott számlákat a könyvelő program a szállítók/vevők legutolsó könyvelt bizonylata alapján ellátja a nettó értékhez javasolt főkönyvi számmal és megjegyzéssel, amelyek könyvelés előtt (is) módosíthatók, ha ez szükséges. Sok számla esetén szűrés: partnerra és/vagy számlaszám részletre, rendezés dátumra. A nettó érték több főkönyvi szám közötti megosztására is van lehetőség. Legfőbb referencia: Szilvási és Társai Kft. (Reál üzletek - Kecskemét) napi kb. 70 szállítói számla kezelése NAV számla beolvasással - Schmiedt Erika 76/481-707.  2020. novembere óta MINDEN számla hiánytalanul átjön a NAV-tól, amit a szállítók beküldtek oda, de a vevői számlák átvételére is használható!

Bank beolvasás és automatikus könyvelés

Multischool számlaadatok beolvasása a könyvelő programba a vevők (tanulók, stb.) egyszeri beazonosításával, a vevő folyószámla és ÁFA nyilvántartás tanulónkénti kezelésével. Az adatbeolvasás pl. a szentmártonkátai Székely József Ref. Ált. Iskolában működik, a hálózatos telepítésű (2 számítógépes) SoftBalance könyvelő programmal együtt.    

Bank beolvasás, bank automatikus könyvelése (kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

Bank beolvasás a könyvelésbe pl. OTP Electra rendszerből, KHB terminálos szoftverből, OTP Direkt csv-ből (bank könyvelése) stb. A szállítók és a vevők, valamint azok számláinak beazonosítása speciális módszerrel jelentős arányban (akár 90 - 95%-ban) automatikusan történik. Az adók, valamint pl. a nettó bérek név szerinti utalásának a könyvelését, a megfelelő főkönyvi számok hozzárendelését is automatikusan végzi a szoftver. Az automatikusan meg nem talált partner és számla(k) banki borderó sorhoz rendelése a banki beolvasó felületről - a funkcióból való kilépés nélkül - biztosított. A szoftver automatikusan kezeli a szállítói/vevői számla kompenzációk banki könyvelését is. A könyvelő programba beépített funkció minimális kézi kiegészítéssel alkalmas a napi banki mozgások teljeskörű és nagyon gyors lekezelésére. A bank beolvasási funkció automatikus számlabeazonosítása abban az esetben különösen hatékony, ha a szállítói számlákra a szoftver banki utalás előkészítési modulja (lásd ITT)  is használatbavételre kerül.

Banki utalás előkészítés a könyvelésből

Banki utalás előkészítés a könyvelő proramból (kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

Csoportos banki átutalás összeállítás és a szállítói számlák utalás adatátadása banki terminál rendszerek részére (6 féle banki adatfeladás: pl. OTP Electra terminál, Raiffeisen Express terminál, ERSTE Electra terminál, Budapest Bank internetes utalórendszere, KHB Electra terminál, Takarékbank terminál részére (számla utalás támogatás).

Nem kell külön pénzügyi nyilvántartást vezetni, nem kell az utaló rendszerbe is külön rögzíteni az utalásra váró számlákat, végezze ezt a feladatot egyszerűen, gyorsan a könyveléséből! A könyvelő programba a banki utalások beolvashatók, a bank jelentős része 1-2 gombnyomásra könyvelhető.

Ezt a banki számlautalási funkciót és a másnapi banki beolvasást sok éve használják több, jelentős kiskereskedelmi üzlethálózat központi könyvelésénél. A könyvelő programok speciális banki funkciói jelentősen megkönnyíti a szállítói számlák utalásával kapcsolatos ügyvitelt és banki adatok könyvelését.

Házipénztár kezelés

Házipénztár (Időszaki pénztárjelentés) - a könyvelő programba beépítve

Egy cégen belül sok házipénztár (HUF-os és valutapénztár) vezethető akár 1 pénztárbizonylat max. 8 alapbizonylat rendszerben. A valutapénztár FIFO módszerrel is kezelheti az árfolyamokat. A könyvelő program pénztárnaplós könyvelési módszere is elkészíti a háttérben az Időszaki pénztárjelentést. A kp-s számlák könyvelése szállító cégekhez köthetők, így a könyvelőprogramban a 65M feladás adószám-kezelése kp-s esetben is megoldott.

Tárgyi eszköz program funkciók

Tárgyi eszköz kezelés (opcionális funkció, nem kötelező megvásárolni) -  a könyvelő programba beépítve

Az eszköz kezelés a 16-os számlaosztályra könyvelt számlák aktiválásával indul. A könyvelő program kezeli a maradvány értéket, a ráaktiválást és pl. a fejlesztési tartalékot is. Az eszköz akár egységhez is rendelhető. Az aktiválás, ÉCS-számítás, eszköz értékesítés, eszköz kivezetés során azonnal vegyes könyvelések történnek. A befektetési tükör is lekérdezhető. Beépített eszközönkénti egyeztetés van a könyvelés és az eszköz nyilvántartás között.

Főkönyvi kivonat

Főkönyvi kivonat

A 6 oszlopos (nyitó adatokkal) főkönyvi kivonat mutatja az eredményességet, valamint az 1., 1-2 poz. főkönyvi szám összesítést. Az egyes főkönyvi számok havi bontásban is láthatók itt. Akár napi főkönyvi kivonat is kérhető a könyvelő programból. Alábontásra könyvelés esetén (pl. üzemanyag költség gépkocsinként, árbevétel telephelyenként, 1-es számlaosztály bruttó és ÉCS eszközönként, stb.) az alábontás részösszegei, kartonjai is lekérdezhetők.

LEGFŐBB PROFILUNK, ERŐSSÉGÜNK:

EGY JÓL KIFEJLESZTETT, SOKAT TUDÓ KÖNYVELŐ PROGRAM, AMELYHEZ IGÉNY SZERINT BÁRMILYEN EGYÉB ÜGYVITELI FELADATOT HOZZÁ FEJLESZTÜNK, HOZZÁ KAPCSOLUNK

Ön akkor is jó helyen jár, ha speciális könyvelő proramot keres! Mi akár igényei szerint át is írjuk, továbbfejlesztjük alap könyvelő programunkat. Hosszú távú külsős szoftverfejlesztést is vállalunk!

KISKERESKEDELMI könyvelő program SPECIALITÁSOK megtekintéséhez KATTINTSON IDE

Kiskereskedelmi könyvelő program referenciáink:

 • G'ROBY Kft-k Budapest (12 éve),

 • Szil-Coop Reál üzletek Kecskemét (3 éve)

 • + DICK Kft -  CBA üzletek - Kiskunlacháza (11 éve),

 • COOP Piliscsoport üzletek - Tát, Pilisjászfalu (21 éve),

 • Dor-Jo-Ker Kft. - Dorog.

Számla beolvasás a könyvelő programba, banki utalás a könyvelésből, másnapi banki utalási adatok átvétele, automatizált könyvelése, stb. Éves több százezer könyvelési tétel / cég kezelése a könyvelő programban!

Külön díj nélkül munkaidő után is és hét végén is azonnal segítünk, ha kérdése van a könyvelő programokkal kapcsolatban!

VIDEÓ a könyvelő programróll, az egér nélküli könyvelésről, a 65 ÁFA bevallás kódjainak használatáról: http://www.youtube.com/watch?v=8uy02deNy7M

Integrált programok egy környezetben (kettős könyvelő program + házipénztár + tárgyi eszköz nyilvántartás + pénzügyi szoftver). Az egyéb könyvelő programok esetében Önnek több szoftvert kell megvásárolnia és azok összekapcsolása (feladások) is nehézkes! A SoftBalance könyvelő programrendszer a fenti funkciókat egyben tartalmazza, a hálózatos kialakítás miatt különböző irodákban közös rendszerben használhatja az egyes feladatok megosztásával (pl. pénztár, könyvelés, pénzügy - akár egyszerre 20 ... számítógépen is közös adatbázis kezeléssel)!

 

Legfőbb partnereink a SoftBalance könyvelő programra (adatátvételekkel) és a számlázó szoftverre (SB_Számla):

 • G'Roby Kft-k (élelmiszer üzletek és Budapest elsőként létesült online szupermarket cége, banki utalás a könyvelésből, K&H bank könyvelése adatátvétellel (banki file könyvelése), szállítói - és vevői számla átvételek Számlázz.hu átvétel, pénztárgépes árbevétel könyvelés támogatása)  - 2009 óta,

 • CTRL-Könyvelőiroda Kft. (Coop üzletek + dohányboltok könyvelése - banki utalás a könyvelésből, pénztárgépes árbevétel egyszerűsített kezelése, NAV Online számlázó azonnali könyveléssel, számla likvidáció) - 21 éve,

 • Szil-Coop - Reál üzletek (utalás a könyvelésből, OTP banki adatok átvétele (banki file könyvelése), pénztárgépes árbevétel könyvelés támogatása, NAV Online számlázó azonnali könyveléssel, Számlázz.hu számla átvétel, NAV online számla import és automatikus könyvelés (számla import NAV, NAV számla lekérdezés könyvelésre) - 3 éve,

 • AKG - Alternatív Közgazdasági Gimnázium (többszintű könyvelés - költséghely, költségviselő, munkaszám) - 7 éve,

 • K'orbital Kft. másodlagos mezőgazdasági könyvelés + speciális mezőgazdasági ügyvitel, analitikák vezetése EU-s jelentésekkel, tesztüzemi adatgyűjtés kezelés kb. 400 üzemre, feladással az AKI (Agrárgazdasági Kutató Intézet) Tea-2 rendszerébe. - mezőgazdasági könyvelő szoftver - 8 éve,

 • Kaluterm Kft. (mezőgazdasági könyvelés, másodlagos + SB_Számla számlázó szofter - NAV Online adatkapcsolattal), - 4 éve

 • INERTTT Kft. (számlázás mérlegjegyek alapján, azonnali könyveléssel) a Market Építő Zrt. leányvállalata - 10 éve,

 • Dor-Jo-Ker Kft - Dorog (10 közért könyvelése) - 4 éve

 • +DICK Kft. Kiskunlacháza (kb. 10 CBA üzlet könyvelése, OTP banki utalás a könyvelésből, banki adatok átvétele) - 10 éve,  stb. 

 • Galgamenti Víziközmű Kft. (másodlagos könyvelés),

 • Global Recycling Hungary Kft. - deviza kezeléssel, a számlázó programunk (SB_Számla) használatával, a számlák csoportos beolvasásával, NAV online számla importtal, - Érsekcsanád - 4 éve,

 • PUSCHO Kft.- deviza kezeléssel, Szentendre - 3 éve,

- "Nagyon szeretünk könyvelni a NAV számla import alapján. Gyors, és nagyon megkönnyíti a munkánkat". Schmiedt Erika (76-481-707) - Szil-Coop, Reál üzletek - Kecskemét.

- "Imádom a könyvelő szoftverüket! Bárcsak a SOTE-n is ilyen könyvelő programmal dolgozhattunk volna!" (2021.11.08) Szikiné - Budapest.  2014. óta használja több cég könyvelésére.

- "Egyébként a könyvelő szoftverben nagyon jól működik a NAV-os számlabeolvasó rendszer!" (2022.03.21) Fülöp-Markót Szilvia - Global Recycling Hungary Kft.- Érsekcsanád.

- "Sok időt takaríthattunk volna meg, ha a SoftBalance könyvelő program tanulmányozásával kezdjük az új könyvelő szoftverünk kiválasztását! (2017.12.04) A napi könyvelési munkára kiváló minden funkciója. Nagyon gyorsan haladok vele, mert nem kell az egeret használnom, minden ENTERRE működik". (2020.01.30) - Dor-Jo-Ker Kft. Dorog -- 10 kisker üzlet könyvelése.

- "A SoftBalance könyvelő program számlaátvételei nélkül szinte lehetetlen lenne feldolgoznunk cégeink rengeteg bejövő és kimenő számláit. A könyvelő szoftverből indított banki szállítói utalás előkészítés (másnapi könyvelésbe beolvasással) és a pénztárgépes árbervétel automatikus könyvelése is nagy segítség." - Popov Krisztina főkönyvelő - G'Roby Kft-k. -5-6 bolt és az online élelmiszer webshop könyvelésére, adatátvételeire 2009 óta.

- "Már 8. éve használom a SoftBalance könyvelő programot és nagyon elégedett vagyok vele. Könnyű kezelni és módosítani az adatokat, gyorsan tudok vele haladni a napi munkában és már jó pár NAV-os ellenőrzésen is - gond nélkül - túl vagyok vele. Ennyi idő után is jó vételnek tartom és ajánlom a könyvelőknek! Az új NAV számla beolvasás szerinti könyvelés funkciót több cégre is használom, nagyon hasznos és hihetetlenül megkönnyíti a munkámat, azóta a számlakönyvelési munka 10%-ra csökkent!" - Császár Erzsébet - Érd. (könyvelő program NAV számlaátvétellel).

- "Köszönöm! Szeretném elmondani, így áfa bevallás napján, nagyon örülök, hogy az Önök könyvelő szoftverével dolgozhatok." Schmiedt Erika - Szil-Coop, Reál üzletek - Kecskemét - (2018.04.20) könyvelés, tárgyi eszköz kezelés, 65M tételes ÁFA bevallás, banki utalás a könyvelésből, bank automatikus könyvelése, pénztárgépes árbevétel könyvelésének számítógépes támogatása, NAV számla átvétel és könyvelés a NAV Online Számla rendszerből, számlázó szoftver automatikus könyveléssel, NAV-os kapcsolattal, stb./

- “Mi nem szeretnénk a Kulcs-Soft könyvelő szoftverét használni! Az Önök könyvelő programját szeretjük és ezzel szeretnénk dolgozni az új  megbízónk telephelyén is, nem csak a saját könyvelő irodánkban.“ f-controll könyvelő iroda, Gödöllő http://fcontroll.hu/

- "Nagyon gyorsan tudunk haladni a könyveléssel még 6-7-es másodlagos könyvelési módszerrel is." - Szín Mónika Kaluterm Kft - 2017.03.02.

- "Sok könyvelő szoftverrel dolgoztam már, de a SoftBalance a kedvenc könyvelő programom. Klaviatúráról (egér nélkül) tudom használni és egyértelműek a lekérdezései, nem kell kézzel számolgatnom az összesítendő főkönyvi számok forgalmát és a könyvelő program beépített tárgyi eszköz kezelését is nagyon szeretem." - Solymosi Melinda - Pomáz - (2017.03.hó) . Kb. 3 évig a PILIS- COOP boltok könyvelésénél használta, majd 5 év óta saját könyvelési cégében is a SoftBalance könyvelő programot használja. 2021. évtől a szentendrei Puscho Kft-t is a könyvelő programunkkal könyveli(k) több gépes, hálózatos módon. A NAV online számla import szerinti könyveléssel tizedére csökkent a számlakönyvelési munkája.

- "Ha semmi más nem tetszene a könyvelő szoftverben, csak az alkalmazott bank-könyvelési módszer (egy adott partner akárhány darab számlájának egy naplószámon való kifizetés-rögzítése, kompenzáció kezelése, akár vevő, akár szállító a partner), már emiatt az egy dolog miatt is elkezdtük volna használni a SoftBalance könyvelő programot!" f-controll könyvelő iroda, Gödöllő

- "Ez a könyvelő program sokkal jobb, mint a Kulcs-Soft könyvelő szoftvere, pedig még csak fél órája nézem!" Erdős Marietta, Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítvány - 2017.08.hó - alapítvány könyvelése - SoftBalance-Light könyvelő program.

- "Nagyon tanulságos volt a részletes könyvelő szoftver bemutató. Sok olyan hasznos plusz funkciót láttam, amelyeket hiába kértem az eddig használt könyvelő programunk fejlesztőitől, nem írták meg részünkre, sőt olyanokat is, melyekre én sem gondoltam. Ráadásul eddig nem is tudtunk igazán hálózatban könyvelni, mert különféle hibák álltak elő - az eddigi drága, hálózatosnak mondott szoftveremben." P&H Conto Kft - Kelemenné Nádas Hajnalka - Nyíregyháza . 2011 óta.SoftBalance - az átlátható könyvelő program

A legtöbb partnerünk főbb véleményei között ez az első, amivel jellemzik könyvelő szoftverünket, de a bemutatóink során is ez az első benyomás, amely pár perces ismerkedés után kialakul a leendő felhasználóinkban. Ez kiemelten fontos tulajdonság egy könyvelő program számára, hiszen nálunk könnyen, vizuálisan követhető, ellenőrizhető egy-egy tétel tárolása.

Vállaljuk: bármilyen ügyviteli terület egyedi számítógépes korszerűsítését, a könyvelő szoftver kiegészítését, pl. banki utalások a könyvelésből, tömeges vevői és szállítói számlák átvétele, bank beolvasása, számla likvidáció és automatikus számla könyvelés, mezőgazdasági állat- és növénykészlet kezelése, feladás a másodlagos könyvelést is biztosító könyvelő program részére, kapcsolódás hídmérleg szoftverhez számla kiállítással, automatikus könyveléssel, stb. Vettünk, veszünk át a könyvelő szoftverhez számla adatokat többek között az SAP rendszeréből, a SZAMLAZZ.HU szoftverből, a LAUREL, ZEBRASOFT, Logbord, G-Roby kereskedelmi rendszereitől, a NEXON bér szoftveréből, 6-féle bankhoz kapcsolódunk utalás-átadás és banki adatok beolvasásához és pl. többször vettünk át komplett könyvelési adatokat is más cég könyvelő szoftveréből.

Könyvelő programunkat használva garantáltan rendben lesznek a folyószámlái, a könyvelő szoftver pénzügyi funkciói segítik a kintlevőségek beszedését!

Óradíj és telefonköltség nélküli ügyfélszolgálat távoli számítógép eléréssel - munkaidőn kívül is, hétvégén is!

A könyvelő program telepítésében és megismerésében (betanítás) is ingyenesen segítünk. A telepítést bízza ránk, ezzel Önnek semmi dolga nem lesz. A könyvelő szoftver funkcióit is ingyenesen bemutatjuk.

Kb. 10 év óta könyveltünk már mi is a saját DOS-os könyvelő szoftverünkkel. Nagyon jól használható volt ez a könyvelő program is, sok nagy bizonylatszámú cég alkalmazta, de már nem akartuk fejleszteni, új vevőknek értékesíteni. Már át szerettünk volna térni a windows-os világra, ahol jóval nagyobb az adatbiztonság, szebbek a képernyők - hiszen nem mindegy, hogy mit nézünk egész munkaidő alatt - , a korszerű nyomtatók használata is jobban támogatott és pl. a lekérdezések azonnal exportálhatók a könyvelő programokból pdf-be, Excel-be.

Az új könyvelő szoftver fejlesztése előtt szétnéztünk a hazai könyvelő szoftver piacon, hogy mi a kínálat és van-e értelme egy új könyvelő program kifejlesztésének. Letöltöttünk 12-15 könyvelő program változatot és próbáltunk volna velük dolgozni! Elvárásunk volt, hogy a könyvelő szoftver könnyen kezelhető legyen, gyorsan lehessen vele könyvelni, mert mi főként szoftvert fejlesztünk és csak kevés időnk van a könyvelésre. Napokig kisérletezgettünk több könyvelő szoftver használatával és nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk!

Nemcsak az volt a baj, hogy egérkezeléssel és így csak nagyon lassan lehetett ezekkel a könyvelő programokkal dolgozni, de legtöbbször nem tudtuk, hogy mi történt az adatainkkal, átláthatatlan, logikátlan volt mindaz, amit láttunk, amit kipróbáltunk. A képernyők általában tele voltak színes gombokkal, némelyikben még grafika is volt (könyvelő szoftverben ugyan minek???), csak éppen kezelhetetlenek voltak azok számára, akik kissé nagyobb céget könyvelnek! Ezek után semmi kétségünk nem maradt afelől, hogy ki kell fejlesztenünk a SoftBalance könyvelő programot, s azóta már egyre több  könyvelő irodában, nagyforgalmú cégeknél, egyéni vállalkozóknál, alapítványoknál (alapítvány könyvelése) használják a munkaidő csökkentő könyvelő programjainkat.

A kettős könyvelő programunk egy környezetben biztosítja 1 vagy több cég 1 vagy több évének egyidejű könyvelését a cégek házipénztárainak , tárgyi eszköz nyilvántartásainak kezelését, illetve a rögzített, könyvelt adatok megtekintését. A könyvelő szoftver kiemelten támogatja - az opcióként megvásárolható - másodlagos könyvelés funkciót, a 6-7 számlaosztály használatát.

A könyvelő program bármely könyvelési, bérmunkában végzett többcéges könyvelési terület ügyvitelét képes ellátni. A könyvelő szoftver a könyvelő irodákon kívül ajánljuk olyan felhasználóknak is, ahol rendkívül sok a feldolgozásra váró bizonylat és ahol a kötelező adatszolgáltatásokon kívül a könyvelő program lekérdezéseinek segítségével a cégek gazdasági folyamatait is elemezni szeretnék A könyvelő szoftver támogatja a pénzügyi munkát is a fizetési felszólítás és az egyenlegközlő listák segítségével.

A könyvelő program lehetőséget biztosít a pénztári tételek azonnali könyvelhetőségére is, de a pénztári tételek utólagos könyvelését is biztosítja.

Könnyen kezelhető a könyvelő programr fő modulja a tárgyi eszköz nyilvántartás (tárgyi eszköz aktiválás, ráaktiválás könyvelése, értékcsökkenés könyvelése - számviteli tv. és TAO szerinti -, eszköz értékesítés, selejtezés automatikus könyvelésével. Várható ÉCS megállapítása, fejlesztési tartalák kezelése, eszköz karton, leltár lista, éves értékcsökkenési listák, befektetési tükör, stb. Az eszközök egységhez is rendelhetők. Az eszköz oldalról történő műveletek automatikusan vegyes könyvelésre is kerülnek.

A könyvelési program (főkönyvi könyvelés) kiemelten támogatja a másodlagos könyvelés (6-7 számlaosztály kezelése) lehetőségét, amely pl. a mezőgazdasági könyvelést, víziközművek könyvelését segíti.

A könyvelő program használatakor a főkönyvi számokhoz úgynevezett alábontást alkalmazhat, mely a főkönyvi szám alatt további azonnali összesítést biztosít (pl. munkaszámos könyvelés, üzemanyag költség járművenként, költségek telephelyenként, stb.). Alábontásos könyvelés esetén egy-egy főkönyvi szám "akárhány" alábontásra is szétosztható. Az alábontások használatakor az azokra könyvelt értékek főkönyvi számonként összesítve és tételesen is lekérdezhetők (pl. egy telephelyen milyen költség-féleségek merültek fel).

A könyvelő program leggyakoribb adatrögzítései gyors, egérkezelés nélküli könyvelést tesznek lehetővé. Ezzel a módszerrel, a számlarögzítési paraméterek használatával és azzal, hogy könyvelés közben szinte nem is kell foglalkozni a könyvelési irányok megadásával, a rögzítési idő minimálisra csökken.

A kettős könyvelő program maximálisan támogatja a könyvelt adatok módosíthatóságát (biz. szám, dátumok, fők. szám, irány, érték, megyjegyzés, szállító/vevő, ÁFA kulcs, stb.), törölhetőségét.

A SoftBalance könyvelő program minden könyvelési tárolás előtt akasztófás könyvelési módon megmutatja a teljes kontírozást és ÁFA-s könyvelés esetén az 65-ös bevallási sorokhoz való kapcsolódást is.

A kettős könyvelő szoftver segítségével automatikusan elkészítheti a 65A ÁFA-bevallás imp file-ját belföldi és devizás számlakörnyezetben (export könyvelés és import könyvelés) is. A 65M tételes ÁFA bevallás feladás (áfa bevallás M lap) is elkészíthető a könyvelő szoftverrel. A 65M ÁFA bevallás lekérdezésben változtatható az ÁFA értékhatár, így az előírás változások miatt nem kell könyvelő programokat frissíteni! A könyvelő szoftver lehetőséget biztosít a nem visszaigényelhető ÁFA-rész, pl. telefon számla 30%, (azaz a számla TELJES ÁFA tartalmának) 65M lapokon szerepeltetésére is, holott ez az éreték nem is könyvelési adat! A könyvelő program kezeli a számlahivatkozást (eredeti számlaszám) és így a 65M K korrekciós lapokat is ki tudja tölteni! Az EU-s import ÁFA könyvelés és a belföldi fordított ÁFA könyvelése, a 65-ös bevalláshoz való kapcsolása teljesen automatikus. Ez nemcsak a bevallási fősorokat, hanem a részletező sorokat is kezeli (pl. egy eszköz beszerzés esetén a 66-os és a 77-es ABEV sort is kezeli). Az EU-s a 60, 61-es bevallások is támogatást kapnak.

A fordított ÁFA mennyiségi, VTSZ-es tételei is rögzíthetők, így a könyvelő program a 65A fordított ÁFA-s lapjait is ki tudja tölteni.

A pénzforgalmi ÁFA-s számlák megjelölhetők a könyvelő programban. Ezek ÁFA tartalma csak a számla pénzügyi rendezése után kerülhetnek az ÁFA bevallásba. Ez részfizetésenként akár több ÁFA bevallást is érinthet, a számla fizetés arányában. Az év végén ki nem fizetett pénzforgalmi ÁFA tételekre automatikus tételes nyitási funkció építettünk be.

A Devizakezelés kiemelten támogatott a könyvelő szoftverben! Naponta interneten keresztüli automatikus MNB árfolyam átvétel. Devizában vezetett folyószámla, fordított ÁFA-s EU-s import számlák könyvelése, valutapénztár, deviza bank, azonnali árfolyam differencia számítás és könyvelés (részfizetéseknél is), év végi átértékelés könyvelés a nyitott számlákra. - A deviza számlák HUF-os bankról könyvelése (eltérő pénznemű könyvelés) is megoldott. Az árfolyam kezelés FIFO-s módszerű is lehet, azaz ekkor a kiadások árfolyama a legrégebbi - még fel nem használt - bevétel(ek) árfolyamából kerül megállapításra.

A banki bizonylatok rögzítésekor a könyvelő programban egy partnerhez egy naplószámon akár kb. 250 számlaszám is kiválasztható. A könyvelő proram kiemelten támogatja a több cég közötti kompenzáció könyvelését . Deviza számla (devizában) teljesítésekor - forintos bank vagy deviza bank esetén is - a szoftver azonnal árfolyam-differenciát számít és könyvel.

A könyvelő szoftver pénzügyi funkciói segítségével jól követhetők a számlatartozások és az értékvesztés megállapítása (30 - 60, 61 - 90 napos, stb. korosított listák). A könyvelő program segítségével elkészíthetők az egyenlegközlő levelek és a fizetési felszólítások is.

A könyvelő szoftver támogatja az eltérő időszaki könyvelést és főkönyvi kivonat készítést (pl. a könyvelési időszak ÉÉ.09.01 -- ÉÉ.08.31.).

Gyors könyvelés - HUF. A könyvelő program ezen funkcióját elsősorban kisker környezetben használják (CBA, COOP, G'Roby...) az áruszámlák gyors rögzítésére, de az azonosan könyvelendő vevői számlák gyors könyvelésére is használható. A könyvelés során semmiféle főkönyvi számot nem kell kiválasztani, ezáltal jóval egyszerűbb és gyorsabb az azonosan könyvelendő számlák felvitele. Itt a több ÁFA kulcsos számlák is kezelhetők. Amennyiben a nettó értéket meg szeretnénk bontani egységek (telephelyek, boltok...) között, akkor arra is van megoldás. A gyors könyvelés során - mint egyéb számlakönyvelés esetén - a 65-ös kódok (07, 66 ...) kiosztása itt is automatikusan történik (ezzel a funkcióval akár 5 -7 számla is könyvelhető percenként)..

A könyvelő program nem tartalmaz nehézkes, időszakonkénti főkönyvi feladásokat.

A banki beolvasási funkció (jelenleg OTP Electra import és KHB import, de bármely banki file-ra rövid idő alatt kifejlesztjük) a napi akár sok banki tétel gyors, csoportos könyvelését teszi lehetővé. Speciális módszerrel a szoftver nagy pontossággal rátalál a könyvelt számlák kifizetéseire, akkor is, ha egy banki borderó soron több számlát fizetnek ki vagy kompenzálnak (pl. 3 db szállítói számla és 1 vevői számla, illetve szállítói számlák és jóváírások fizetése 1 banki soron). Ezen kívül pl. az adók, a nettó bérek (stb.) beazonosítása, a megfelelő főkönyvi számok mellérendelése is automatikus. Kézi kiegészítésre csak kis százalékban van szükség. Amennyiben a könyvelő szoftverünkből végzi a csoportos banki utalás előkészítést is, a szállítói számlák beazonosítása még pontosabb, a bank beolvasása, a bank könyvelése még gyorsabb.

A SoftBalance könyvelő program kiegészítéseként ajánljuk az Adatkapcsolati rendszerünket nagytömegű számla átvétel könyvelésre azonnali könyveléssel (pl. számla átvétel könyvelésre kiskereskedelmi vonalkódos - pl. Laurel, Zebrasoft, stb., vagy nagykereskedelmi rendszerektől). Ezzel a könyvelő szoftver kiegészítéssel a könyvelésből különféle bankok terminálrendszere részére banki átutalás csoportos banki átutalás állítható össze és adható át, valamint a számlautalások az elektronikus banki bizonylatból automatikusan könyvelődnek is.

Bolti kiskereskedelmi áru könyvelése (bolti árukészlet könyvelő szoftver):

Speciális, kiskereskedések (pl. élelmiszer üzletek, üzlethálózatok) részére megírt programfunkciók: a fenti Adatkapcsolati rendszer a főkönyvi számok rögzítése és egér nélküli gyors könyvelő funkció, a külön megírt speciális pénztárgépes árbevétel rögzítő és havi gyüjtéssel könyvelő, tartozás figyelés és a speciális banki bizonylat rögzítés, stb. Ezekkel a kiegészítésekkel csak néhány könyvelőre van szükség a COOP Piliscsoport központi könyvelésén, ahol évi több százezer tételt könyvelnek. A könyvelő programunk már több kiskereskedelmi központban is működik (G'Roby Kft-k, + Dick Kft. CBA, Reál - Kecskemét), ahol a csoportos banki átutalási megbízás is a könyvelő szoftverből készül, amely csatolható több bank terminálos rendszeréhez (számlautalás támogatás).

Akik az elmúlt időszakban különféle egyéb könyvelő programok hosszas tanulmányozása után a SoftBalance könyvelő szoftvert választották

Szilvási és Társai Kft. - Szil-Coop - Reál üzletek - Kecskemét - több kiskereskedelmi egység boltonkénti könyvelésére, a tárgyi eszközök kezelésére, banki utalás előkészítéssel a szállítói számlák banki utalásának segítésére (OTP Electra adatátadás) másnapi banki beolvasással, pénztárgépes árbevétel könyvelési támogatással, számlázó szoftver azonnali könyveléssel (számlázó - és könyvelő program), 65M tételes ÁFA bevallás (65M ÁFA). NAV számla átvétel és gyors könyvelés (NAV számla beolvasás). Többgépes hálózatos könyvelő szoftver telepítéssel.

Kaluterm Kft - Cibakháza mezőgazdasági könyvelés a könyvelő program másodlagos könyvelés (6-7) módszerével, többgépes hálózatban + az azonnali könyvelésű számlázó szoftverünk használatával (számlázó és könyvelő szoftver), a tárgyi eszközök kezelése, 65M tételes ÁFA bevallás feladással, a fordított ÁFA-s számlák mennyiségi, VTSZ-es kezelésével. Hálózatos, 3-4 gépes könyvelő program telepítés.

Puscho Kft - Szentendre hálózatos könyvelő program telepítés, tárgyi eszköz kezeléssel, eredeti devizában vezetett folyószámla nyilvántartással, az összes 5 - 9 számlaosztály telephelyenkénti könyvelésével - havi telephelyenkénti eredménykimutatással, 65M ÁFA bevallás feladással.

Gassa Audit Kft. - Budapest könyvelőiroda több cégre, deviza kezeléssel, valutapénztárral, a tárgyi eszközök nyilvántartásával, NAV számla beolvasással, 65M ÁFA feladással.

Global Recycling Hungary Kft - Érsekcsanád - több cég könyvelésére, deviza és tárgyi eszköz kezeléssel, 65M tételes ÁFA bevallás, NAV számla import szerinti könyvelés, saját - NAV-os feladású - számlázó programtól havi több száz számla átvétellel, azonnali számla könyveléssel.

Dor-Jo-Ker Kft - Dorog - több (kb. 13) kiskereskedelmi üzlet könyvelésére, sok bizonylat lekezelésével, tételes 65M ÁFA bevallás feladás a könyvelő program ÁFA lekérdezéséből.

Murányi Jaguár Szervíz Kft. - Budapest.


Döntésük fő oka: a sok tételes könyvelés (több tízezer tétel / cég / év) lekezelése, a gyors könyvelés, egér nélküli kezelés lehetősége, akasztófás könyvelési tétel megmutatás, az adatok könnyű és teljeskörű módosíthatósága, jól átlátható könyvelő szoftver felépítés, eltérő időszaki ÁFA kezelése (folyamatos teljesítésű számlák), hasznos plusz szolgáltatások - pl. könyvelési bizonylatok másolásos könyvelése (akár komplett béfeladások másolása), 65M tételes ÁFA bevallás feladás, igazi hálózatos könyvelő szoftver működés, ingyenes telefonos tanácsadás, segítés, akár hét végén is, továbbfejlesztések (pl. tömeges adatátvételek egyedi kifejlesztése) vállalása.

Igény szerint speciális további egyedi fejlesztésekkel is kiegészíthető a könyvelő program, hogy Ön olyan cégek könyvelését is el tudja vállalni, amelynek könyvelésére, az egyedi kimutatások készítésére más könyvelő szoftver nem alkalmas! Így pl. a könyvelő szoftver alkalmas az eltérő időszaki könyvelésre, idegen nyelvű főkönyvi kivonat és idegen nyelvű analitika készítésére, több cég (2 --- bármennyi cég) közötti speciális kompenzációra, szállítói utalások összekészítésére, a 65M tételes ÁFA bevallás kezelésére, stb.

Vállaljuk: bármilyen ügyviteli terület egyedi számítógépes korszerűsítését is, olyant is, melyet eddig mások nem tudtak eredményesen megoldani. (pl. K'ORBITAL Kft. Kaposvár - állat- és növénykészlet, takarmányozás kezelése automatikus könyvelési feladásokkal / mezőgazdasági könyvelés/, EU-s adatszolgáltatások összeállítása mintegy 450 mezőgazdasági üzemnél.)

Tételes ÁFA bevallás
65M tételes ÁFA bevallás képernyő

A 65M képernyős lekérdezés partnerenként összesítve és tételesen is mutatja a jelentendő számlákat. A könyvelő programból az ÁNYK-s feladás is innét indítható (65-ös áfa bevallás M lap).

NAV számla beolvasás
könyvelő szoftver NAV online számla importtal (opcionális funkció)

A NAV Online Számla rendszeréből beolvasott vevői és/vagy szállítói számlák (NAV számla átvétel) többnyire egy gombnyomással könyvelhetők. Szükség esetén lehet módosítani a teljesítési dátumokat (számviteli és ÁFA szerinti), a fizetési határidőt, a felajánlott nettó érték főkönyvi számát és a megjegyzést. A bruttó és ÁFA főkönyvi számot a szoftver automatikusan adja. A nettó érték több főkönyvi szám közötti megosztására is van lehetőség, sőt, ha 2. dimenzió szerint is könyvelik a nettó értéket (pl. egyégenként, járművenként, munkaszámonként, stb.), akkor a nettó értéket meg is lehet bontani, ahogyan a példa is mutatja. A könyvelés történhet átutalás számlaként vagy a kiválasztott pénztárra is a házipénztár kezelésével.  (2021-es NAV Online 3.0-ás verzióhoz kapcsolódással). A NAV online számla import alapján történő könyvelés jelentősen gyorsítja a könyvelési munkát.

Mérleg lekérdezés
Mérleg

Mérleg - összezárások nélkül is jól kezeli az Eszköz - Forrás oldalt! Azonnali főkönyvi számos és bizonylat-szintű adatelérés lehetséges a mérleg lekérdezésből! A könyvelő programból a mérleg-leltár lekérdezés is nyomtatható.

Eredménykimutatás lekérdezés
Eredménykimutatás

Az eredménykimutatás fő sorai itt lekérdezhetők főkönyvi számonként összesítve és tételesen is. A nyomtatás az előírás szerinti eredménykimutatási séma szerint működik.

ÁFA lekérdezés
ÁFA kimutatás bevallási kódonként

A könyvelő szoftverben a számla könyvelések automatikusan "vonzzák" a 65-ös bevallás kódjait. Az ÁFA bevallás lekérdezhető a 65-ös bevallás kódjai szerint is. Innét készíthető el a 65A bevallásba importálható file.

Folyószámla lekérdezés - szállítók
Szállítói folyószámla

A könyvelő program a folyószámla nyilvántartást eredeti devizanemben vezeti. Alaphelyzetben a tartozásokat mutatja a program, de a teljesült számlák is lekérdezhetők a kifizetési bizonylatokkal együtt. A könyvelő szoftverben igény szerint beállítható, hogy a kp-s számlák is folyószámlára is kerüljenek (T = K). 

Naplós lekérdezés
Naplós lekérdezés + adatmódosítás

A könyvelő program naplós lekérdezésénél ellenőrizhető a legjobban egy-egy könyvelt bizonylat. Itt a tételek minden adata egyszerűen módosítható. A bizonylatok itt akár "klónozással" itt rögzíthetők - pl. kis cégnél a havi bérkönyvelés ismétlése más-más dátummal és biz. számmal.

Fordított ÁFA könyvelése
Fordított ÁFA könyvelés

Fordított ÁFA-s számla könyvelése során a könyvelő program az előre beállított 466X és 467X-re könyveli az ÁFA-t, a 65A-hoz szükséges bevallási kódokat automatikusan adja. A számlához mennyiségi, VTSZ-es adatok is megadhatók, amelyet a könyvelő szoftverből készíthető 65A feladás tartalmaz.

Főkönyvi kivonat alábontással
Főkönyvi kivonat részlet alábontás használattal

Ha egy-egy főkönyvi számot alábontásosan könyvelünk (pl. saját gépkocsi ktg. dolgozónként, árbevétel termékcsoportonként,...), akkor - egyebek mellett - a főkönyvi kivonatból összesített és tételes képernyős karton lekérdezés indítható ezekről a tételekről.