Az ipari mérlegtől a számviteli Éves beszámoló mérlegéig

Integrált szoftver, amely az ipari mérlegek (hídmérleg) szoftverei által készített mérlegjegyek (szállítólevelek) átvett adataiból (txt-file-ok) számlát (akár gyűjtött számlát) készít, készpénzes számla esetén azonnal kapcsolódik a helyi házipénztárhoz és bevételi pénztárbizonylatot nyomtat és feladást készít a könyvelő rendszernek.

A SoftBalance könyvelő rendszer a kapott számlaadatokat átveszi és vevői naplóra (az átutalásosokat), illetve pénztár naplóra (a kp-s számlákat) automatikusan könyveli (több-száz számlát 1 perc alatt). A számlák természetesen azonnal megjelennek a vevő folyószámlán, az ÁFA-kimutatásokban (65-ös bevallás támogatott), valamint pl. a főkönyvi kivonaton. A házipénztár adatai is átvételre kerülnek, és a könyvelő szoftverben a nem vevői számlás tételek "továbbkönyvelése" egyszerűen elvégezhető.

A megvalósított megoldással a könyvelés akár bármilyen távol is lehet az ipari mérlegtől. A szoftver egy cégen belül több telephely (több ipari mérleg) és több házipénztár adatait is képes elkülönítetten kezelni.

=========================================================================

    Softeverest Számítástechnikai Bt. 2000 Szentendre, Fehérvíz u. 24.  (mail: everest091@gmail.com )

         (Földvári Ferenc  tel.: 06-30-9340-665)

=========================================================================

     - "Hagyományos" számlázó szoftver, amennyiben pl. áramszünet miatt az ipari méréseket kezelő szoftver átmenetileg nem működött volna:

 

 - - Számlázás átvett mérlegjegy adatok alapján, amelyek az ipari mérlegelés során készülnek. Itt az egyedi számlázás (1 mérlegjegy = 1 számla) és a gyűjtve számlázás (több mérlegjegy = 1 számla) is támogatott. A szoftver kezeli pl. a hídmérleg vagy ipari mérleg által lemért szállítóeszköz, gépkocsi   mérlegjegyen szereplő rendszámát és a beszállított tételek származási helyét is.

A rendszerek összekapcsolásakor (a képernyő bal felső része) a mérlegadatokat átvevő szoftverrész mindig megmutatja az utoljára átvett mérlegjegy legfőbb adatait és gombnyomásra átveszi a későbbi méréseket.

A mérések kiszámlázása előtt a mérlegszoftver és a számlázó szoftver közötti új alapadatokat (új vevők, új termékek) be kell azonosítani, de ezt csak az új törzsadatok esetében kell elvégezni.

 

   - Számlakészítés az összejelölt mérési adatok alapján: a számlán (gyűjtött számlán) a számlázásra jelölt mérlegjegyek (szállítólevelek) sorszáma felsorolásra kerül. A számla 2-4 pl.-ban nyomtatható és akár 3-féle ÁFA kulcsot is kezel egy számlán belül.

 

 

 - Azonnali Bevételi pénztárbizonylat (és Nyugta) nyomtatás, ha kp-s volt a készített számla. A bevételi pénztárbizonylat a számlanyomtatás után azonnal, de későbbi időpontban is elkészíthető.

-

  - A kp-s pénztári tétel automatikus tárolása a telephelyi házipénztárba (bevételi pénztárbizonylat - a számla alapján) :

 

 - A számla és házipénztár adatok (adatátadással, akár naponta több átadás is lehet) bekerülnek a könyvelésbe és a központi pénztári tárolásba is. 

 

 

 Referencia:   Market Építő Zrt. - Tápegység Kft.

 

ipari mérleg, hídmérleg, mérlegjegy, ipari mérleg szoftver, mérlegtechnika, elektronikus mérleg, kamionmérleg, vasúti hídmérleg, könyvelő szoftver,, tételes ÁFA bevallás
 

pénzforgalmi ÁFA kezelése, tételes ÁFA bevallás, 65M tételes ÁFA bevallás