Az ipari mérlegtől a számviteli Éves beszámoló mérlegéig

Integrált szoftver, amely az ipari mérlegek (hídmérleg) szoftverei által készített mérlegjegyek (szállítólevelek) átvett adataiból (txt-file-ok) számlát (akár gyűjtött számlát) készít, készpénzes számla esetén azonnal kapcsolódik a helyi házipénztárhoz és bevételi pénztárbizonylatot nyomtat és feladást készít a könyvelő rendszernek.

A SoftBalance könyvelő rendszer a kapott számlaadatokat átveszi és vevői naplóra (az átutalásosokat), illetve pénztár naplóra (a kp-s számlákat) automatikusan könyveli (több-száz számlát 1 perc alatt). A számlák természetesen azonnal megjelennek a vevő folyószámlán, az ÁFA-kimutatásokban (65-ös bevallás támogatott), valamint pl. a főkönyvi kivonaton. A házipénztár adatai is átvételre kerülnek, és a könyvelő szoftverben a nem vevői számlás tételek "továbbkönyvelése" egyszerűen elvégezhető.

A megvalósított megoldással a könyvelés akár bármilyen távol is lehet az ipari mérlegtől. A szoftver egy cégen belül több telephely (több ipari mérleg) és több házipénztár adatait is képes elkülönítetten kezelni.

=========================================================================

    Softeverest Számítástechnikai Bt. 2000 Szentendre, Fehérvíz u. 24.  (mail: everest091@gmail.com )

         (Földvári Ferenc  tel.: 06-30-9340-665)

=========================================================================

- "Hagyományos" számlázó szoftver, amennyiben pl. áramszünet miatt az ipari méréseket kezelő szoftver átmenetileg nem működött volna:

 

 - Számlázás átvett mérlegjegy adatok alapján, amelyek az ipari mérlegelés során készülnek. Itt az egyedi számlázás (1 mérlegjegy = 1 számla) és a gyűjtve számlázás (több mérlegjegy = 1 számla) is támogatott. A szoftver kezeli pl. a hídmérleg vagy ipari mérleg által lemért szállítóeszköz, gépkocsi   mérlegjegyen szereplő rendszámát és a beszállított tételek származási helyét is.

A rendszerek összekapcsolásakor (a képernyő bal felső része) a mérlegadatokat átvevő szoftverrész mindig megmutatja az utoljára átvett mérlegjegy legfőbb adatait és gombnyomásra átveszi a későbbi méréseket.

A mérések kiszámlázása előtt a mérlegszoftver és a számlázó szoftver közötti új alapadatokat (új vevők, új termékek) be kell azonosítani, de ezt csak az új törzsadatok esetében kell elvégezni.

 

   - Számlakészítés az összejelölt mérési adatok alapján: a számlán (gyűjtött számlán) a számlázásra jelölt mérlegjegyek (szállítólevelek) sorszáma felsorolásra kerül. A számla 2-4 pl.-ban nyomtatható és akár 3-féle ÁFA kulcsot is kezel egy számlán belül.

 

 

 - Azonnali Bevételi pénztárbizonylat (és Nyugta) nyomtatás, ha kp-s volt a készített számla. A bevételi pénztárbizonylat a számlanyomtatás után azonnal, de későbbi időpontban is elkészíthető.

-

  - A kp-s pénztári tétel automatikus tárolása a telephelyi házipénztárba (bevételi pénztárbizonylat - a számla alapján) :

 

 - A számla és házipénztár adatok (adatátadással, akár naponta több átadás is lehet) bekerülnek a könyvelésbe és a központi pénztári tárolásba is. 

 

 

 Referencia:   Market Építő Zrt. -  INERTTT Kft. (volt Tápegység Kft.)

 

 

ipari mérleg, hídmérleg, mérlegjegy, ipari mérleg szoftver, mérlegtechnika, elektronikus mérleg, kamionmérleg, vasúti hídmérleg, könyvelő szoftver,, tételes ÁFA bevallás
 

pénzforgalmi ÁFA kezelése, tételes ÁFA bevallás, 65M tételes ÁFA bevallás